Rechter verliest kopieŽn van processtukken (11/04/12)

On-page link, opens in this window Beoordeling
On-page link, opens in this window Organisatie
On-page link, opens in this window Betrokkenen
On-page link, opens in this window Soort (persoons)gegevens
On-page link, opens in this window Type incident
On-page link, opens in this window Omschrijving van het incident
On-page link, opens in this window Respons van de organisatie
On-page link, opens in this window Bronnen

Beoordeling

★ (alle informatie over het datalek komt uit een bron)

Organisatie

Een rechter van de rechtbank Almelo.

Betrokkenen

Verdachten en getuigen in twee rechtszaken.

Soort (persoons)gegevens

"Het gaat om kopieŽn van twee aanvullende reclasseringsrapporten en een slachtofferverklaring. De originele dossiers zijn nog compleet. [...] Eťn van de kopieŽn betrof een aanvullend reclasseringsrapport van iemand die wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van zijn kind. De andere twee kopieŽn kwamen uit een dossier van een huiselijk geweldzaak: eveneens een aanvullend reclasseringsrapport en een slachtofferverklaring." (Rechtspraak.nl, 11/04/12)

Type incident

Inbreuk op de vertrouwelijkheid van de verwerkte gegevens.

Omschrijving van het incident

"Een rechter van de rechtbank Almelo heeft gisteren onderweg van huis naar werk kopieŽn van drie stukken uit twee strafdossiers verloren. [...] De desbetreffende rechter had de kopieŽn bij zich om de zaken thuis voor te bereiden. Bij terugkomst in het gerechtsgebouw bleek zij ze niet meer bij zich te hebben. Een zoektocht naar de stukken, onder andere in de trein, heeft niets opgeleverd." (Rechtspraak.nl, 11/04/12)

Respons van de organisatie

"De rechtbank neemt de kwestie serieus op en betreurt het zeer dat de kopieŽn zijn zoekgeraakt. Alle betrokkenen bij de twee processen zijn zo spoedig mogelijk op de hoogte gebracht. De rechtbank vindt het vooral ten opzichte van de direct betrokkenen zeer spijtig wat er is gebeurd en heeft excuses aangeboden. Beide strafprocessen zijn vandaag volgens planning voortgezet." (Rechtspraak.nl, 11/04/12)

Bronnen

Eerste publicatie:
Off-site link, opens in new window Rechtspraak.nl: Processtukken in kopie zoekgeraakt (11/04/12)Creative Commons License

Al het oorspronkelijke werk op deze website © 2001-2011 D9D1E2.COM. Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.